Fletcher Hotel-Resort Amelander Kaap

Fletcher Hotel-Resort Amelander Kaap ligt aan de westkust van het Waddeneiland Ameland naast de enige golfbaan op het eiland. Het hotel ligt 2 kilometer van de zee en er zijn verschillende fiets en wandelroutes mogelijk door de natuur.

Het avontuur begint al wanneer u de boot neemt vanaf het Friese Dorpje Holwerd. Wanneer u navigatie gebruikt om hier te komen, kunt u het beste dit adres invoeren als locatie voor de boot: Grândyk 2b, 9151 AE Holwerd. Eenmaal op de boot krijgt u het eilandgevoel helemaal mee en na 50 minuten meert de boot aan in Ameland.

Het hotel beschikt over alle faciliteiten voor een heerlijke golfvakantie. U kunt tennissen, squashen of ontspannen in de sauna, het zwembad of solarium. Wanneer u het van tevoren aangeeft, mag de hond mee.

De standaardkamers zijn sfeervol ingericht met zithoek, wifi en een televisie. Daarnaast kunt u voor een toeslag upgraden naar de comfortkamer met balkon. De badkamer beschikt over een bad-douche, toilet en föhn.

Faciliteiten

  • Tennisbaan
  • Squash
  • Binnenzwembad
  • Wifi
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Restaurant

Gastronomie
Het hotel beschikt over een restaurant genaamd De Kaapse Pracht. Hier kookt de chef-kok graag allerlei u à la carte gerechten voor u, gebaseerd op de Nederlandse keuken en gemaakt met regionale ingrediënten. Er kunnen ook vegetarische gerechten geserveerd worden en er is keuze uit verschillende wijnen, waar ze u graag over adviseren. ’s Avonds kunt u ontspannen met een drankje aan de bar.

Golfen tijdens uw verblijf
Golfbaan Ameland is de enige 9-holes linksbaan op het eiland, daarom wordt de baan goed onderhouden en de kwaliteit gewaarborgd. U kunt hier heerlijk genieten van het golfen in een rustige omgeving waar de natuur nog volledig zijn gang kan gaan. Tijdens het spel heeft u de kans om reeën, konijnen of roofvogels te zien.

Ontdek de omgeving
Op Ameland kunt u een uniek stuk Nederland ervaren. Een heel stuk van het vaste land kunt u op dit eiland ultieme rust en stilte ervaren, terwijl u fietst of wandelt tussen de duinen en u zult overal paarden tegenkomen. Zij werden vroeger gebruikt door de bewoners van het eiland om snel zeelieden te kunnen redden wanneer ze in de problemen kwamen.

Daarnaast heeft u natuurlijk het voordeel van 27 kilometer aan strand. U kunt bijvoorbeeld over het strand gaan paardrijden, waarbij het niet uitmaakt of u een ervaren ruiter bent of niet. Een andere bijzondere activiteit is een boottocht om de zeehonden van dichtbij te bekijken of te gaan vissen. Verder is Ameland de ideale locatie om duurzame gerechten te nuttigen, met regionale ingrediënten.

Wat meteen opvalt is de vuurtoren van Ameland. De toren is 55 meter hoog en staat er sinds 1880. Sinds 2005 heeft moderne technologie het werk over genomen, er worden camera’s gebruikt om de omgeving in de gaten te houden als vervanging voor de vuurtorenwachter. U kunt de toren bezoeken waarin verschillende exposities staan en na 236 treden heeft u prachtig uitzicht over de wijde omgeving.