Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is gevestigd in een authentieke Limburgse carréhoeve uit 1713 in Kerkrade. U verblijft in het bijgebouw van dit prachtig kasteel met slotgracht en kasteeltuin. Het hotel ligt vlakbij Maastricht, een erg gezellige stad die zeker een bezoek verdient.

Het hotel is gelegen aan de Anstelvallei en is omgeven door een slotgracht en een schitterende kasteeltuin met vijverpartijen en fonteinen. Het oorspronkelijke kasteel doet nu dienst als à la carte restaurant. Hier geniet u van heerlijke maaltijden met een uitzicht op de prachtige tuin.

De kamers zijn rustig ingericht en voorzien van een televisie en wifi, De badkamer heeft een bad-douche met handdoeken en een haardroger.

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Terras
  • Serre
  • Wasserij
  • 24-uurs receptie
  • Spellenkamer
  • Fietsverhuur
  • Wifi
  • Parkeergelegenheid

Gastronomie
Het restaurant gelegen in het kasteel, is zeer geschikt voor een romantisch diner of een borrel. Het restaurant is sfeervol ingericht waardoor het zeer luxe aanvoelt, alsof u terug in de tijd bent gegaan.

Golfen tijdens uw verblijf
Golfen kan bij het Hoenshuis, een baan met brede glooiende fairways, waar course management belangrijk is. De baan wordt ook goed onderhouden. In het midden van de baan is het clubhuis in een oude carré-hoeve te vinden waar u een kunt lunchen.

Verder kunt u spelen bij het Rijk van Margraten, gelegen tussen de heuvels en wijngaarden. Naast de 18-holes baan kan er gebruik gemaakt worden van de overdekte driving range en wanneer u op het terras van het clubhuis plaatsneemt, heeft u uitzicht op het mooie landschap.

Ontdek de omgeving
Vanaf het hotel in Kerkrade zijn verschillende mooie locaties te bezoeken. Hiervoor kunt u de auto pakken of een duurzamer alternatief, de e-bike. Zonder motor zult u bij sommige heuvels niet omhoog komen maar met een e-bike is dit prima te doen. U kunt een fiets direct bij het hotel huren en zo de omgeving verkennen. Er zijn vele typische Limburgse dorpjes en natuur om te ontdekken, regelmatig met mooi uitzicht.

Wanneer u Maastricht wilt bezoeken, is het slim om de auto te pakken, dan bent u vanaf het kasteel in 40 minuten in het centrum. Hier kunt u van alles doen: een terrasje pakken, verschillende kerken of de schatkamer Basiliek van Sint Servaas bezoeken.

Buiten Maastricht is er ook veel te doen, zoals wijn proeven op een wijngaard of naar het kasteel in Hoensbroek gaan. Hier is ook een steenkolenmijn te vinden. Een ander leuk uitstapje is een ritje in de stoomtrein van 100 jaar oud, waar de conducteur nog kaartjes knipt.

Een andere locatie waar u echt een keer geweest moet zijn, is het drielandenpunt. Om hier te komen moet u wel een berg op, maar met de e-bike moet dit prima lukken! Hier kunt u genieten van verschillende delicatessen zoals Belgische friet of een Limburgse vlaai. Daarnaast is hier het hoogste punt van Nederland gemarkeerd. U kunt daarnaast de toren beklimmen waar u prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Neem ook gelijk een 0-euro biljet mee als souvenir.