Finca Cortesín Golf Club

Finca Cortesín staat wereldwijd bekend als één van de meest bijzondere golfervaringen die u maar kunt beleven. Finca Cortesín wordt ook gezien als één van de beste golfbanen in Spanje. De baan is gesitueerd in een prachtig natuurlijk mediterraan landschap. Dit maakt Finca Cortesín oogstrelend. Door het goede weer door het jaar heen is de 18 holes baan van Finca Cortesín de perfecte plek om te genieten van een ronde golf aan de Costa del Sol.

Unieke ervaring
Zoals u van een resort met een top hotel mag verwachten, staat het leveren van uitstekende klantenservice centraal in de Finca Cortesín-ervaring. Bij aankomst zal de bewaker u naar de juiste parkeerplaats leiden, waar u uw golftas kan achterlaten. Uw tas zal door het personeel op een buggy worden geplaatst. Maar dit is slecht het begin van een geweldige golf ervaring.

Service van ongekend niveau
Voor uw ronde golf kunt u gebruik maken van de geweldige oefenfaciliteiten. U slaat hier van perfect onderhouden gras de premium golfballen naar vele targets. Verder zijn er ook nog een aantal putting en chipping/pitching greens van wereldklasse. Vergeet vooral niet in te putten, want de greens zijn razendsnel. Een leukere warming up is er niet. Ook ligt er vers fruit voor u klaar zodat u goed voorbereid aan uw onvergetelijke ronde gaat beginnen.

Schitterende ligging en perfect onderhouden
Finca Cortesín ligt op korte afstand landinwaarts van de Middellandse Zee en is gesitueerd in een geweldige vallei. Cabell Robinson ontwierp de baan, één van de langste lay-outs van Europa die bijna 7.000 meter is van de back tees. Een echte test dus!

De afwezigheid van bebouwing rond de baan is een genot in vergelijking met veel andere banen. Met zoveel geweldige holes op Finca Cortesín is het erg moeilijk om de beste te kiezen. Een paar holes verdienen echter speciale vermelding. De derde is een prachtige par 5 met een approach over water. De 10e, een lange downhill par drie, heeft een weids uitzicht op de bergen van Estepona. Meteen daarna komt de schitterende 11e. Een lange en zeer lastige par 5 met dubbele dogleg die geweldig is om te spelen en bovenal een lust is voor het oog.

De beste hole op de baan is waarschijnlijk de 13e. Afslaan naar een brede fairway met een waterhindernis dwars door de hole. De approach naar de green kruist vervolgens weer het water, terwijl hetzelfde beekje nu diagonaal voor de green langsloopt. De prachtige green wordt tevens bewaakt door bunkers links en rechts en omgeven door bomen. Prachtig maar ook zeer moeilijk! Het prachtige clubhuis heeft een indrukwekkend uitzicht over de Middellandse Zee en de golfbaan, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen na een onvergetelijke dag golf.

Toneel van de World Matchplay Championship
In juni 2008 werd aangekondigd dat de World Matchplay, voorheen gehouden op Wentworth, zou verhuizen naar Finca Cortesín. De Engelsman Ross Fisher heeft de World Match Play Championship-titel 2009 opgeëist door de Amerikaan Anthony Kim te verslaan. Na een pauze van een jaar keerde de World Matchplay in 2011 terug naar Finca Cortesín. Ian Poulter claimde de titel en versloeg de Engelse Engelsman Luke Donald. Het jaar daarop versloeg de Belgische Nicolas Colsaerts Graem Mcdowell op de laatste hole om de World Matchplay-titel te winnen.