Monte Rei GC

De Algarve is al jaren populair bij fanatieke golfers en biedt een scala aan golfbanen voor alle voorkeuren en niveau’s. Sommige van de banen in de Algarve zijn beter dan anderen op het gebied van onderhoud, moeilijkheidsgraad en het bieden van een speciale ervaring. Bij Monte Rei is dit alles van een nog hoger niveau.

De club ligt ver weg van de concentratie van golfbanen die volop aanwezig zijn in de omgeving van Albufeira. Monte Rei ligt in de heuvels ten noordoosten van Tavira richting de Spaanse grens en de bergachtige omgeving is heel bijzonder. Bij aankomst waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving, krijgt u al een voorproefje van wat u tijdens de komende ronde kunt verwachten.

Monte Rei is een van de weinige Jack Nicklaus ‘Signature’ banen in Europa en is de eerste in Portugal. De lay-out zorgt voor een onvergetelijke ervaring en we kunnen gerust zeggen dat dit een topgolfbaan is, die zijn hoge rangschikking in de vele Portugese en Continentale Europese ranglijsten waarmaakt.

Niet voor niets al 20 jaar lang uitgeroepen tot de nummer 1 baan in Portugal.

North Course
De baan biedt een overvloed aan waterhindernissen en enkele van de beste bunkers die er zijn. bijvoorbeeld op de par 3 9de hole die is omringd met bunkers. Bovendien zijn er geen zwakke holes en de openingshole is een par-4 gespeeld van een verhoogde tee tot een fairway die naar rechts helt. Enorme bunkers moeten zowel bij de tee als bij de green worden vermeden om een ​​sterke start van je ronde te garanderen. Er zijn te veel geweldige holes om op te sommen, maar de beste liggen in de uithoek van de baan op de tweede negen.

De 13e hole is een downhill par-4 met bunkers op de fairway en een green aan het water met veel glooiing. Hoewel de approach naar de green waarschijnlijk minder dan 100 meter is, is een par een geweldige prestatie. De 14e is waarschijnlijk de mooiste hole op Monte Rei. Een par-3 van gemiddelde lengte waar het tee shot een meer moet overbruggen om de green te vinden en alles wat naar links wordt geslagen, wordt opgeslokt door het water. De 18e is een geweldige afsluiter, een par-5 die in 2 te halen valt voor de longhitters, maar kijk uit voor het meer dat in het spel is voor zowel het tweede als derde schot. Een geweldige risk-reward hole!