Salgados

Salgados is een waterrijke golfbaan dicht bij Albufeira, gelegen in een beschermd natuurgebied. De baan, ontworpen door Pedro Vasconcelos, opende haar deuren in 1994. De Salgados golf course heeft een open karakter, met prachtige uitzichten over zee, en waarbij de  wind een serieuze opponent is. Voor goede scores is bekeken spel en een rechte (af)slag noodzakelijk.

Salgados Golf ligt in Herdade dos Salgados, dicht bij Albufeira. De golfbaan ligt naast Salgados Beach en Salgados Lagoon Nature Reserve. De baan is dus eigenlijk de verbinding van de duinen met de zee. Een bijzonder locatie! De golfbaan is eigendom van NAU Hotels, net als de banen Morgado en Alamos. Bij een unlimited golf pakket op Morgado, kunt u er dus ook kiezen om Salgados te spelen.

Salgados; ideaal voor natuurliefhebbers
Omdat de baan in een natuurreservaat ligt, is er een grote variëteit aan exotische vogels en andere dieren. Ideaal voor de natuurliefhebbers! Vijvers, meren en kleine beekjes zorgen ervoor dat het ondanks de vlakke fairways, zeker geen makkelijke baan is. Neem daarbij ook nog eens de wind die vaak een grote factor is en u komt erachter dat de baan toch moeilijker is dan die op het eerste oog lijkt. Eindigt u met dezelfde bal? Dan heeft u het zeer goed gedaan!

Makkelijk te lopen
De baan wordt door vele omschreven als ‘bijna vlakker dan Florida’, die geschikt is voor mensen die de bal recht slaan. De bal in het spel houden is op Salgados van groot belang. Doordat de baan vlak is, is er geen buggy nodig. De baan is namelijk zeer makkelijk te belopen. Salgados Golf kan worden omschreven als linksbaan, maar ook als parkbaan. De fairways worden geflankeerd met palmbomen, waardoor de baan niet als echte linksbaan kan worden beschouwd. Dit neemt niet weg dat de zee op vrijwel elke hole in zicht is.

De mooiste holes van Salgados
De mooiste holes zijn onder andere de par 3 derde hole. Deze hole is omringd door water en is een parel. De par 5 vijfde mag er ook zijn. Op deze hole leidt een dogleg u naar een sterk geonduleerde green. Op de tweede negen zijn hole 15 en 18 erg intimiderend. Hier heeft u moeilijke teeschoten, die op precies de goede plek moeten worden neergelegd.