Almalusa Comporta Hotel

Almalusa Comporta

AlmaLusa Comporta ligt op slechts anderhalf uur van Lissabon, in het hart van het dorp Comporta, en op slechts 15 minuten lopen van het strand. Gelegen in een idyllische omgeving, waar u wordt uitgenodigd om te ontspannen bij een ongeĆ«venaarde bestemming naast de rivier de Sado, met een aantal van de mooiste stranden van de Alentejo kust en rijstvelden die de grond tapijt voor zover het oog kan zien. De gerenoveerde gebouwen smelten harmonieus samen met het plaatselijke landschap, waar gasten kunnen genieten van een adembenemend uitzicht vanuit The RoofTop Bar, een verfrissende duik kunnen nemen in het buitenzwembad. Daarnaast kan je hier ook meteen genieten van een hapje en een drankje.  

Het hotel beschikt over 53 kamers, waarvan 31 suites die deels gebouwd zijn met lokale en traditionele materialen door lokale ambachtslieden.  

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in de Duna-ontbijtzaal, op de begane grond van de westelijke vleugel. Deze lichte en ontspannen ruimte heeft een zithoek buiten met uitzicht op het buiten zwembad. 

Bovenaan de vleugel van het hotel ligt de outdoor wellnessruimte. Deze is zorgvuldig ontworpen om een holistische trainingservaring te bieden, met een meer natuurlijke en organische benadering van lichaamsbeweging. Hier vind je geen traditionele machines, maar een selectie fitnessapparaten die functionele bewegingen en wellness voor het hele lichaam stimuleren. 

Terras da Comporta Dunes  

De Dunas-baan, die oorspronkelijk in 2010 door McLay-Kidd werd gelanceerd, is gebouwd met behulp van de meest duurzame methoden en heeft 84 hectare natuurlijk, zanderig terrein dat naar verwachting zal leiden tot vergelijkingen met enkele van de beroemdste golflocaties ter wereld. De golfbaan is net geopend in de zomer van 2023! De beoordelingen van de eerste spelers zijn dan ook uitstekend! 

Troia Golf 

De ongerepte natuur van het schiereiland Troia inspireerde top golfbaan ontwerper Trent Jones Sr. tot de prachtige links golfbaan Troia. De golfbaan is de oversteek met de auto & of de voetgangersferry vanaf Setubal meer dan waard. De fairways van Troia Golf slingeren zich tussen de pijnbomen en van menige tee heeft u een super uitzicht op het strand en de oceaan. Trent Jones maakte optimaal gebruik van het licht glooiende duingebied en creĆ«erde een pittige golfbaan. Maar omdat de rough redelijk vergeeflijk is zult u zelden een bal kwijtraken. In het fraaie clubhuis kunt u lekker lunchen en nagenieten van een mooie ronde golf.