Dona Filipa Hotel

Het stijlvolle en klassieke hotel Dona Filipa is één van de bekendste hotels van de Algarve, ideaal gelegen op het Vale do Lobo landgoed met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het strand, met in de zomer een apart gedeelte voor hotelgasten, ligt op slechts 100 meter afstand. Door de afwisseling van lichte en warme kleuren en klassieke elementen heeft de inrichting een mediterraan karakter met een relaxte sfeer. Gasten hebben voorrang op de bij het hotel behorende fameuze San Lorenzo golfbaan.

Faciliteiten Dona Filipa Hotel
Dit hotel heeft een 24-uurs receptie, roomservice, wifi, 2 restaurants, 2 bars, buitenzwembad, 3 tennisbanen, hotelstrand met ligbedden, massageservice en parking. Gratis shuttle naar San Lorenzo en Pinheiros Altos golfbaan. Met maar liefst 154 kamers welke ruim en klassiek zijn ingericht, voorzien van  telefoon, sat.- tv, wifi,  badjas, minibar kluisje, airco en balkon. Badkamer met bad/douche, aparte toilet en föhn. De warme Portugese zon nodigt u uit voor een lekker drankje op het terras.

Golfen tijdens uw verblijf
San Lorenzo is een charismatische golfbaan en staat al jaren in de Europese golfbanen top-10. De golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse architecten Joseph Lee en Rocky Roquemore en is geopend in 1988. Ondanks het overweldigende aanzicht speelt de baan best vriendelijk. Hole 18 is om in te lijsten, eerst een dogleg naar links, knik naar rechts en uitholen op een semi-eilandgreen.

Pinheiros Altos is een erg mooie 27-holes golfbaan met een solide reputatie. U heeft keuze uit 3 maal 9-holes: de Oliveiras, Pinheiros en Sobreiros lus. Goed geplaatste hindernissen vragen om veel concentratie en tactiek. De eerste 18-holes zijn ontworpen door Ronald Fream en geopend in 1995. De laatste 9-holes zijn geopend in 2007 en ontworpen door George Santana da Silva. Deze golfbaan vindt u op slechts 15 kilometer van Faro Airport.

Vale do Lobo Royal is een beroemde baan ontworpen door Sir Henry Cotton en Rocky Roquemore uit 1997 en behoort tot de beste top-100 banen van Europa. Hole 16, een par 3 van 218 meter over 3 ravijnen, is zeer fotogeniek. Maar Vale do Lobo Royal heeft nog veel meer in petto. Vale do Lobo Royal blijft fascineren van de 1-ste tee tot de 18e green.

Zo liggen er nog diverse banen in de directe omgeving. Qua uitdaging komt u hier niks te kort!

Ontdek de omgeving van Dona Filipa Hotel
Het Dona Filipa Hotel ligt in de West-Algarve tussen Faro en het bekende Vilamoura. Tijdens uw vakantie in de Algarve kunt u naast golf genieten van het mediterrane klimaat, de prachtige zee en haar vis, de natuur, de lange zandstranden, de traditionele witte huisjes en de cultuur en historie die hier bijna overal terug te vinden is.

Vilamoura is een bekende toeristische bestemming, welke erg gericht is op de golfsport. Dat kan ook haast niet anders met maar liefst 4 championship courses. Daarnaast heeft de plaats twee prachtige stranden en een jachthaven van waar er heerlijke boottochten gemaakt kunnen worden. Ten noordoosten van de jachthaven zijn de Romeinse ruïnes van Cerro da Vila te vinden met een klein museum. Wie op zoek is naar entertainment kan terecht in het casino waar geregeld shows worden gegeven.

Ria Formosa is een beschermd moerasgebied gelegen aan de kust bij Faro. Dit prachtige natuurpark kunt u ontdekken middels de verschillende boot excursies, fiets excursies of wandel routes. Olhos de Agua is een typisch vissersdorpje die zich heeft ontwikkeld als populaire badplaats met haar 8km lange zandstrand Porto Bay Falesia. Het strand is omgeven door prachtige rode rots partijen van wel 30 meter hoog. Olhos de Agua betekent de ogen van het water en heeft haar naam te danken aan de zoetwaterbronnen die op bepaalde plaatsen aan de kust opborrelen bij eb. In het badplaatsje zijn gezellige cafés en restaurants te vinden.