Le Manoir Hotel

Le Manoir Hotel is een klassiek golfhotel aan de noordwestkust van Frankrijk. Le Manoir is een oud-Engels golfhotel aan 2 goede golfbanen, Touquet le Forêt en Touquet la Mer. Er ligt ook nog een 9-holes oefenbaan, die goed is bijgehouden en een goede uitdaging biedt voor zowel beginnende als gevorderde golfers. In de omgeving liggen nog genoeg banen om een week lang elke dag op een andere mooie baan te golfen!

Het hotel is omgeven door bossen met pijnbomen. Op slechts een paar minuten rijden begeeft u zich in een prachtig duinlandschap. Zoals de namen al doen verklappen, hebben de banen ook een compleet verschillend karakter. Na het golfen heeft u ook een uitgebreide keuze aan heerlijke restaurantjes in het clubhuis, hotel of in het dorpje Le Touquet-Paris-Plage.

Kamerfaciliteiten:
– Telefoon
– Televisie
– Wifi
– Kluisje
– Douche en bad
– Apart toilet

Golf & Le Manoir Hotel

Het hotel ligt nabij de twee golfbanen van Le Touquet. Beide banen hebben een verschillend karakter en zullen niet snel gaan vervelen bij het meerdere keren spelen van de banen.

Touquet le Forêt is een karakteristieke bosbaan gelegen – zoals de naam al doet vermoeden – in de bossen rondom het hotel. De baan ligt in een heerlijk rustgevende omgeving. De baan is niet al te lang en dus begaanbaar voor spelers van alle niveaus. De baan is echter zeker niet simpel te noemen. Architect Hutchinson heeft de holes mooi in het bos gelegd, met veel gevaren op de loer.

Touquet La Mer is de absolute championship baan van deze twee. Deze typische linksbaan, ontworpen door onder andere meesterarchitect Harry Shephard Colt, kan de ene (minder winderige) dag heel vriendelijk zijn, maar de dag erna spelen als een echte buffel. Het ontwerp met potbunkers op vervelende plekken, collection areas naast de greens en harde fairways is dat van een typische linksbaan. Bij een bezoek aan Le Manoir is het aan te raden om deze baan minimaal 2 keer te spelen. Hoe vaker je hem speelt, hoe meer je het gaat begrijpen.

Le Manoir is een korte 9-holes golfbaan die zeker de moeite waard is om een middag op te besteden. Voor beginners is dit een ideale golfbaan om gevoel te krijgen voor de sport. Gevorderde golfers vinden het over het algemeen erg leuk om deze baan mee te spelen!

Culinair genieten
Na het spelen van een heerlijke ronde op één van de 3 bovengenoemde banen is er een brede keuze aan eetmogelijkheden. Na het spelen van een middagronde kunt u terecht in Brasserie Spoon in het clubhuis voor een borrelhap en – indien gewenst – een aansluitend diner. In deze brasserie geniet u van authentiek Franse gerechten, bereid met regionale ingrediënten.

Indien u ervoor kiest om terug te gaan naar het hotel na uw ronde golf, dan kunt u in de chique M bar terecht van het hotel voor uw drankje en een borrelhap. Aansluitend geniet u van een heerlijke maaltijd. De chef van het hotel gebruikt ook hier veel regionale producten, elk seizoen verschillend. Hierbij ligt de focus op sea food, maar de chef maakt ook met alle plezier een vlees- of een vegetarisch gerecht!

In het dorpje Touquet vindt u ook nog tal van heerlijke restaurants. Een aanrader is Perard Traditions. Dit is al jaren één van de beste restaurants van Touquet. Hier geniet u van heerlijke visgerechten, met als culinair paradepaardje de vissoep!

Kortom, voor een complete golfvakantie met een veelzijdig golfen, heerlijk eten en genieten kunt u terecht bij Le Manoir. En dat allemaal op slechts 4 uur rijden van Utrecht!