Penina Hotel & Golf Resort

Penina Hotel & Golf Resort is het oudste golfhotel van de Algarve. Dit klassiek Engelse hotel ligt in het westelijke deel van de Algarve, ongeveer 10 kilometer ten noordwesten van Portimão. Penina Golf Resort lijkt van buiten erg op de andere golfhotels in de Algarve, maar eenmaal binnen is er niets vergelijkbaar met Penina. Binnen hangt een zeer gemoedelijke, huiselijke sfeer. In combinatie met de ruime kamers, de goede gastronomie en uitgebreide golffaciliteiten brengt deze sfeer veel klanten steeds weer terug naar Penina.

Bij binnenkomst waant u zich direct in de oud-Engelse sfeer waarmee het golfhotel zich identificeert. Na uw ronde kunt u genieten van een lekker drankje en een goede snack in één van de twee bars die het hotel kent. Na het drankje heeft u een zeer uitgebreide keuze om de rest van de avond door te brengen. Lees hier meer over onder gastronomie.

Kamerfaciliteiten:
• Telefoon
• Televisie
• Wifi
• Minibar
• Airconditioning
• Badkamer met bad/douche

Golfen bij Penina Hotel & Golf Resort
De golffaciliteiten zijn zeer uitgebreid. De 18-holes championship course is de oudste golfbaan van de Algarve en nog steeds een goede test voor de lagere handicapper. De hogere handicapper en de beginnende golfers kunnen goed terecht op de toegankelijkere Academy en Resort Course. De 3 banen die Penina Golf Resort te bieden heeft zijn bijzonder verschillend.

Penina Championship Course
Zoals al eerder aangegeven is de Championship ‘Sir Henry Cotton’ Course de oudste golfbaan van de Algarve. Mede door de 10-malige organisatie van het Portugees Open is deze baan één van de bekendste van de Algarve. Het is heel duidelijk dat de ontwerper, driemalig Brits Open kampioen Sir Henry Cotton, goed heeft nagedacht over deze golfbaan. Bunkers, slootjes en kuilen beschermen de verhoogde, geönduleerde greens. Een echte uitdaging!

Penina Resort Course
De Resort en de Academy course zijn korte banen met een par van respectievelijk 35 en 30. De banen zijn meer dan de gemiddelde par 3/4 baan die u in Nederland gewend bent. Beide banen zijn wat gemakkelijker dan de Sir Henry Cotton Championship Course. Ze zijn echter zeker niet makkelijk te noemen. Goed geplaatste hindernissen, dog legs en bomen maken ook deze banen tot een uitdaging. Twee ideale banen om aan uw spel te werken!

Onyria Palmares
Indien u een week in Penina verblijft, dan raden wij het aan om één dag uit te trekken om Palmares golf te bezoeken. Deze baan ligt slechts op een kwartier rijden van het hotel. De baan ligt aan zee en is dus zeer verschillend van Penina. Volgens ons één van de leukste banen van de Algarve!

Gastronomie op Penina

Na het spelen van een ronde golf op één van de drie banen heeft u uitgebreide mogelijkheden om de avond in te plannen. Na de ronde is het heerlijk om een drankje met een kleine snack te nemen in de traditionele Sir Henry Cotton Club of in Bar Monchique.

Na het drinken van een drankje heeft u in het hotel de keuze uit 4 verschillende restaurants. Blijf lekker zitten voor een heerlijke hamburger in de Sir Henry Cotton bar, geniet van een lekker buffet in het Sagres restaurant, bestel een Italiaanse maaltijd in l’Arlecchino of bestel een heerlijk stuk vlees in Restaurant Le Grill. In de zomermaanden kunt u ook nog terecht in een heerlijk strandrestaurant dat luistert naar de naam Dunas Beach Restaurant.

Leuk om te benoemen is het feit dat u tijdens uw ontbijt in het Sagres restaurant geniet van de beste pastel de nata’s van de Algarve, een must try! De ideale ligging van Penina, tussen Lagos en Portimão geeft u ook nog de mogelijkheden om heerlijk te gaan dineren in één van deze twee gezellige steden.

Alle bovenstaande voordelen maken Penina al decennia tot één van de beste golfresorts van de Algarve. Er zal u niets ontbreken bij een verblijf in Penina. Het geeft een heerlijk ouderwets golfgevoel, iets dat niet na te bootsen is. Het is dan ook niet voor niets dat niemand minder dan The Beatles een nummer schreven over deze accommodatie!