Pousada de Tavira

Pousada de Tavira  

Hotel Pousada de Tavira is een luxueus hotel gelegen in het hart van het historische centrum van Tavira, gevestigd in een 16e-eeuws kasteel. Het hotel biedt 36 kamers en suites die allemaal zijn ingericht in een klassieke stijl en voorzien zijn van moderne voorzieningen, zoals airconditioning, minibar, flatscreen-tv, kluisje en gratis wifi. 

De kleinschaligheid, klassieke vormgeving en decoratie brengt u terug in de tijd maar wel met de gemakken van vandaag. De binnenplaats dient als terrasgedeelte van het restaurant en hier kan heerlijk ontbeten en gedineerd worden. Gasten kunnen ontspannen in het buitenzwembad omringd door ligbedden en parasols. Voor culinaire ervaringen biedt het hotel een restaurant dat traditionele Portugese gerechten serveert met lokale ingrediënten en een bar waar je kan kiezen uit een breed scala aan cocktails, wijn en bier. 

Het hotel beschikt ook over prachtige tuinen om te wandelen en te genieten van de rustige omgeving. Voor degenen die willen ontspannen, heeft het hotel een wellnesscentrum met een sauna, Turks bad en fitnessruimte. Gasten kunnen ook profiteren van de gunstige locatie van het hotel, dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Tavira, de historische binnenstad verkennen, de lokale markten bezoeken en genieten van de nabijgelegen stranden. 

Kortom, Hotel Pousada de Tavira biedt een unieke mix van historische charme en moderne luxe, waardoor het de perfecte plek is om te verblijven voor een authentieke Portugese ervaring. 

Benamor GC 

Benamor is een compacte golfbaan na ontwerp van Sir Henry Cotton uit 2000, met als opvallend detail het in de course geïntegreerde witte kerkje. De eerste holes zijn relatief makkelijk maar worden daarna langer, glooiender en uitdagender. De golfbaan biedt mooie vergezichten over zee en de bergen in het achterland en ligt op slechts 45 kilometer van Faro Airport. 

Quinta de Cima 

De Quinta de Cima golfbaan, ontworpen door R. Rocquemore en open sinds 2002, vindt u evenals de Quinta da Ria baan aan de oost kust van de Algarve, op 51km van Faro airport. Echter is Quinta de Cima is een heel andere golfbaan dan zusterbaan da Ria. Het is een echte parkland golfbaan met brede fairways, oude olijfbomen, stroompjes met watervalletjes. Pittig en aantrekkelijk door de vele doglegs. Een heerlijke dag golf met afwisselend uitzicht op zee en de bergen. 

Castro Marim G&CC 

Castro Marim is een uitdagende Algarve golfbaan in ruig landschap, nabij de Spaanse grens. Uitzichten op de Gaudiana rivier, zee en bergen. Elke hole biedt een verrassing. Verhoogde tee’s, hellende fairways, hoogteverschillen, geonduleerde greens en af en toe water.