Golf Lodge Drentsche

Golf Lodge Drentsche ligt midden in de natuur met prachtig uitzicht over de fairway of water- en bospartijen. Het hotel ligt direct aan de 27-holes van Drentsche Golf & Country Club. De golf lodges zijn uniek en van hoge kwaliteit met een modern interieur waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen. Golf Lodge Drentsche is een comfortabele accommodatie met zeer prettige bedden. Vroeg in de ochtend heeft u zelfs de kans om herten te zien. Het is een klein stukje lopen naar het ontbijt, want deze wordt genuttigd in het sfeervolle clubhuis.

Faciliteiten Golf Lodge Drentsche

Een waar charme hotel waar u wordt verwelkomd door het vriendelijke personeel aan de receptie. Golf Lodge Drentsche beschikt ook over een clubhuis met bar, restaurant, wifi, 300 m² golfshop, golfschool en driving range. De lodge telt 32 moderne kamers welke zijn voorzien van:
• Telefoon
• TV
• Wifi
• Minibar
• Kluisje
• Koffie- en theefaciliteiten
• Airco
• Ruime badkamer met douche, toilet en föhn
• Alle kamers hebben uitzicht over het golfcomplex

Golfen tijdens uw verblijf
De Drentsche is een mooie 27-holes baan net buiten Assen in een bosrijke omgeving. Dit schitterende terrein is onderdeel van een groot open natuurgebied van 240 ha. Het ligt in een prachtig landschap tussen akkers en bospercelen, afgewisseld met fraaie eikenlanen. Maar liefst 140 ha hiervan is gereserveerd voor deze ongekend ruim opgezette golfbaan. De 3 lussen van 9 holes zijn uitdagend met smalle fairways met elk hun eigen karakter. De baan is ontworpen door de gerenommeerde golfbaanarchitect Gerard Jol. Het clubhuis is letterlijk thuiskomen met heerlijke gerechten! Dit alles maakt de Drentsche Golf & Country Club tot een ware uitdaging voor iedere golfer.

Let op: Vanaf 2022 maximaal 3 personen per flight met een maximale gezamenlijke handicap van 108.

Mocht u op een andere baan wensen te spelen is Golfbaan Zuid Drenthe nog een mogelijkheid. Dit is een 9 holes uitdagende baan gelegen in het licht glooiende landschap op een uitloper van de Drentse Hondsrug.

Ook in de buurt van de Golf Lodge Drentsche ligt golfbaan de Gelpenberg. Deze prachtige golfbaan bestaat al meer dan 50 jaar en u zult hier zeer vriendelijk worden ontvangen en kunnen genieten van de goed onderhouden greens. En hole 18 van de Gelpenberg is misschien wel de mooiste slothole van Nederland

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te spelen op de prachtige Noord-Nederlandsche Golf & Country ClubDe Noord Nederlandse is een prachtige parkbaan gelegen op landgoed De Poll ten zuiden van Groningen. De baan is ontworpen door Sir Guy Campbell (eerste 9 holes) en Frank Pennink (laatste 9 holes). De golfclub is de eerste golfclub opgericht na de oorlog in 1950. Omgeven door de fraaie rododendrons bevindt u zich in een prachtige natuurlijke omgeving waar u een heerlijke golfdag zal beleven.

Ontdek de omgeving van Golf Lodge Drentsche
Drenthe is de fietsprovincie en het is dus erg makkelijk om de natuur en omgeving per fiets te verkennen. Afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen worden met elkaar verbonden door maar liefst 2100 km aan fietspaden. Door middel van de knooppuntenroute kunt u verschillende routes maken. Golf Lodge Drentsche ligt aan knooppunt 13. Een (elektrische) fiets huren is mogelijk bij de lodge op basis van beschikbaarheid. Op ca. 10 minuten rijafstand ligt bierbrouwerij Maallust voor een rondleiding en uiteraard gevolgd door een bierproeverij!

Genoeg van het fietsen? Ga dan eens op bezoek bij de giraffen en olifanten in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Op nog geen 15 minuten rijden bent u in hartje Assen, waar u onder andere het Drents museum of Theater De Nieuwe Kolk kunt bezoeken. Ook een heerlijke stad om te shoppen met een overzichtelijk centrum. Altijd als eens de Martinitoren willen beklimmen of een boottocht door de grachten willen maken? Dit kan in Groningen waar u in nog geen halfuurtje naar toe rijdt.

Een golfvakantie naar de Golf Lodge is voor iedere golfer die wil genieten van de 27 holes golfbaan, zich culinair wil laten verwennen en wil overnachten in een luxe kamer.