Hotel Henri Chapelle

Henri Chapelle Golf Hotel ligt direct aan de twee prachtige glooiende golfbanen van Henri Chapelle. Voor een golfreis net over de grens van België is dit kleinschalige en knusse golfhotel ideaal. Henri Chapelle biedt u een golfvakantie met prachtige vergezichten en uitdaging in een fraai heuvelachtig landschap in een volkomen natuurlijke omgeving. Henri Chapelle is gelegen in de Belgische Ardennen op minder dan 2,5 uur rijden vanaf Utrecht.

Faciliteiten Henri Chapelle Golf Hotel
U wordt verwelkomd bij de receptie en kunt tevens gebruikmaken van de bar, restaurant in het clubhuis, wifi en onoverdekte parking. Het ontbijt nuttigt u in het clubhuis van de golfbaan. De moderne kamers bieden al het comfort voor een aangenaam verblijf. Dit charmante golfhotel telt slechts 11 kamers welke alle uniek zijn ingericht met:
• Zithoek
• Telefoon
• Tv
• Wifi
• Minibar
• Badkamer met bad/douche, toilet en föhn

Golfen tijdens uw verblijf:
 De twee golfbanen die grenzen aan het Henri Chapelle Golf Hotel zijn Charlemagne en Les Viviers. Les Viviers is de Championship course. Hier worden spelers van alle handicapklassen voor unieke uitdagingen gesteld. Veel heuvels en enkele lastige holes waarbij je niet kan zien waar je naar toe slaat die uitkomen bij unieke uitzichten over het Pays d’Herve.
Het Charlemagne parcours is korter, opener en minder heuvelachtig, wat niet wil zeggen dat het minder interessant is. Diepe bunkers en greens in de korte baan dwingen spelers tot tactische beslissingen en bieden enkele uitdagingen bij slagen naar de green.

 
Charlemagne:
 Deze nieuwe baan is opener en vlakker dan Les Viviers, maar zeker niet minder interessant om te spelen vanwege de waterhindernissen en bunkers!
De greens zijn goed beschermd en de slagen op de green moeten tactisch slim zijn.
 
Viviers:
Van deze golfbaan tekende Dudok van Heel het parcour met ontzag voor de natuurlijke contouren. Het leverde een uitdagende baan op met interessante hoogteverschillen. Veel heuvels en enkele blinde shots maken van deze baan een echte uitdaging voor elke handicapklasse.

Andere golfbanen in de buurt zijn Brabantse Golf en Bossenstein Golf Club. De Brabantse is ideaal voor een ontspannen rondje op het historische Domein Cleyn Hoff met overwegend brede fairways en een finish met fraaie bosholes. De Bossenstein Golf Club is een mooie parkland golfbaan rondom het 17e eeuwse kasteel met veel vennetjes die op strategische wijze geplaatst zijn. De lussen van 3x 9-holes kunnen met elkaar gecombineerd worden.

Ontdek de omgeving van Henri Chapelle Golf Hotel
In de omgeving van Henri Chapelle is veel te doen. Het hotel ligt ten oosten van de gezellige steden Maastricht en Luik en nabij de Belgische Ardennen. Maastricht heeft een rijke historie met op elke hoek een ander karakter. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker een aanrader. Luik staat bekend om zijn heerlijke Luikse wafels, maar ook om de grootste markt van België ‘Marché de la Batte’. Niet te vergeten de 260 meter lange straat ‘Montage de Bueren’ met 374 treden te beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

Verken de Ardennen
Ga er op uit in de Ardennen. Met een half uurtje bent u in een compleet andere omgeving genaamd de Belgische Ardennen, rustig en groen. Een waar paradijs met bossen, heuvels en rivieren. Fietsers en wandelaars komen hier zeker aan hun trekken. Ook op cultureel gebied is er veel te ontdekken. Breng een bezoek aan het Kasteel van Bouillon, een middeleeuws kasteel hoog boven het stadje Bouillon met uitzicht op de rivier de Semois. Of de grotten van Han, een gigantisch grottenstelsel uitgesleten door rivier de Lesse. U kunt de dag ook prima afsluiten in de brouwerij met een ‘la Chouffe’ biertje. Tevens zijn er een tal van mogelijkheden op sportief gebied zoals kajakken, raften, kanoën, mountainbiken en parapenten.

Boek nu een golfreis naar Henri Chapelle Golf Hotel. Die aangename en unieke ervaring zult u nog lang aan terug denken!