Pestana Gramacho Residences

Pestana Gramacho Residences ligt dichtbij het vissersdorpje Ferragudo en is de ideale uitvalsbasis voor een golfvakantie. Het grenst namelijk aan de 18-holes golfbaan Gramacho met 4 andere Pestana banen in de buurt en alle facetten die u nodig heeft om te ontspannen zoals een zwembad met prachtige tuinen en kamers met uitzicht op het zwembad of het landschap. 
 
Het hotel beschikt o.a. over: 
• Binnen- en buitenzwembad 

• Jacuzzi 

• Tuinen 

• Massage en schoonheidsbehandelingen 

• Fitnessruimte 

• Tennisbaan 

• Restaurant 

Voetbal / basketbalveld 

• Gratis wifi 

• Parkeergelegenheid 
 
Kamerfaciliteiten: 
De standaard kamers met landzicht of zwembadzicht zijn voorzien 2 losse bedden en o.a. verwarming, airco en een televisie. Verder is er een kraan in de kamer waar u ook gebruik kunt maken van een kleine koelkast en een magnetron. Verder vindt u in de badkamer een föhn en een douche. Wanneer u dit wilt kunt u tegen betaling gebruik maken van een kluis.  
 
Golfen tijdens uw verblijf 
Pestana heeft 5 golfbanen in beheer. U speelt dan ook voordelig op deze golfbanen als u in Pestana Gramacho Residences verblijft. Golfbaan Gramacho (direct aan uw verblijf) is een heuvelachtige parkbaan, die moeiteloos opgaat in het omliggende landschap. Met afwisselende holes biedt de baan uitdaging op elk niveau.  
 
Vale da Pinta, even mooi ingericht en onderhouden als Gramacho, maar wel met een totaal eigen stijl. Het is genieten op het terras met prachtig uitzicht. 
 
Golfbaan Silves, eveneens onderdeel van Pestana Golf, is een 18-holes prachtig aangelegde baan. Het terrein is heuvelachtig, maar goed te lopen. Het is een vrij technische baan, met mooi uitgedachte bunkers en waterhindernissen. Golfers van elk niveau kunnen hier hun hart ophalen! 
 
27-holes bosbaan Vila Sol is ook goed onderhouden net als bovengenoemde banen. De baan volgt de natuurlijke contouren van de omgeving, bestaande uit verschillende bomen, bloemen, meertjes en beekjes. Het zorgt voor een onvergetelijke ervaring van het eerste tot het laatste shot. 
 
Nog een golfbaan die het waard is om genoemd te worden, en eveneens onderdeel van Pestana Golf, is golfbaan Alto. Het is een klassieke baan, en alom bekend door de 600 m par 5, bekend als de “Sir Henry Challenge”, genoemd naar de architect van de baan, Sir Henry Cotton. 
 
Omgeving van het hotel 
In de omgeving is er naast het golfen genoeg te beleven. Om te beginnen is er het nabijgelegen vissersdorpje Ferragudo. Het is een prachtig dorpje met typische witte huizen, witte kerk, kleine steegjes, een oud fort en mooie zandstranden.  

Er zijn nog meer mooie stranden om te bezoeken naast Praia Grande in Ferragudo op 3 kilometer afstand: Pintadinho Beach (5 km), Caneiros Beach (6 km), Vale Centianes Beach en Carvalho Beach (9 km). Verder kunt u langs de kust prachtige wandelingen maken over de kliffen en een tour boeken door een grot in de rotsen en het water.  

Portimão wat 10 minuten van Pestana Gramacho Residences ligt is ook een leuke plaats om te bezoeken. Deze stad is al heel oud en was oorspronkelijk afhankelijk van de visserij. Het ligt namelijk aan de rivier Rio Arade en dichtbij de kust van de Atlantische Oceaan. Inmiddels is ook het toerisme erg belangrijk geworden en kunt u er van alles zien en beleven. Zo zijn de gebouwen erg mooi maar vooral de kerk op het hoogste punt van de stad en de kerk aan het plein Praça da República is erg geliefd. Een laatste tip voor een bezoek aan deze plaats is om de zonsondergang te kijken bij het fort Santa Catarina. De rest kunt u beter zelf ontdekken! 

Vraag ook even bij de receptie voor tips van leuke activiteiten in de buurt.