Van der Valk Hotel Waterloo

Van der Valk Hotel Waterloo is een 4-sterren hotel in Waterloo en volgt de rijke traditie van hedendaagse ‘grand hôtels’, die industriële sites omvormen tot oases van comfort. Het hotel is gevestigd in een voormalige suikerraffinaderij uit 1836. De architectuur doet modern comfort naadloos aansluiten bij een rijk industrieel verleden. In Van der Valk hotel Waterloo vindt u een fitnessclub en het restaurant La Sucrerie om tijdens uw verblijf uw innerlijke en uiterlijke ik te verwennen.

In het hoofdgebouw zijn de receptie en de sfeervolle brasserie gevestigd. In een zijvleugel bevinden zich de ruime en gezellige kamers. Er zijn verschillende kamertypes. Van der Valk hotel Waterloo is perfect voor de reiziger die graag mooie banen wil combineren met het opzoeken van gezelligheid ’s avonds. Zo vindt u voldoende uitgaansgelegenheden op loopafstand. Geniet bijvoorbeeld van een goede ‘pint’ in The Snug, de aan de overkant gelegen Ierse pub of in de gezellige hotelbar ‘Le Club’. Het hotel heeft een zeer strategische ligging nabij het centrum van Waterloo en in de buurt van vele prachtige golfbanen. Brussel is te vinden op nog geen 20 minuten rijden van het hotel.

Faciliteiten:

  • Receptie
  • Wifi
  • Lift
  • Lobby
  • Bar
  • Roomservice
  • Restaurant
  • Terras
  • Onoverdekte parking

Aantal kamers: 79
2-pers. kamer: ruim, sfeervolle inrichting met telefoon, sat.-tv, wifi, minibar, kluisje, badjassen en airco. Badkamer met bad/douche, föhn en toilet.

Golf & Van der Valk Hotel Waterloo

Van der Valk Hotel Waterloo heeft een zeer goede ligging ten opzichte van 14 golfbanen rond Brussel. Golf du Chateau de la Bawette is een zeer geaccidenteerde baan met lastige approach naar hooggelegen greens. Golf de Pierpont heeft een inland links karakter en is goed onderhouden. 

Een aantal andere mooie banen in de omgeving zijn D’Hulencourt, de twee Château de la Tournette banen; L’Anglais en L’Américain en de twee De Sept Fontaines banen; Le Château en La Foret. Naast deze banen zijn er nog veel meer mogelijkheden. Naar aanleiding van uw wensen kunnen we het golfprogramma altijd aanpassen.

Gastronomie

Restaurant La Sucrerie is een feest voor de zintuigen. Het restaurant heeft een uitbundig en warm interieur . De gewelven afkomstig van de voormalige suikerfabriek uit 1836 zijn zorgvuldig bewaard gebleven. De keuken staat zeer goed aangeschreven. Van de foie gras over de truffelpraline van Waterloo en de tartaar van gerookte forel met mierikswortelroom, tot de bosduiffilet met zure druifjes saus. Verder is er een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart aanwezig. Hoofdzakelijk Franse wijnen, maar ook wijnen uit nieuwe wijngebieden zoals het Amerikaanse continent en Zuid-Afrika.

Ontdek Waals-Brabant

Van der Valk Hotel Waterloo is ook de ideale uitvalsbasis om één van de mooiste regio’s van België te ontdekken: Waals-Brabant. Ontdek er plekken die de geschiedenis een andere wending gaven. Het slagveld van Waterloo ligt op nauwelijks vijf minuten van het hotel. U herbeleeft er één van de sleutelmomenten van het hedendaagse Europa. U kunt ook de natuur verkennen. Van der Valk Hotel Waterloo ligt op een steenworp van één van de mooiste wouden van België: het Zoniënwoud. Een heel geliefde regio bij golfers, maar ook cultuurliefhebbers en lekkerbekken komen hier aan hun trekken. Of u nu op stap bent met vrienden, met uw gezin of met zijn tweetjes, u zult genieten van uw verblijf in Van der Valk Hotel Waterloo