Sheraton Parco de’ Medici Rome Hotel

Parco De’ Medici Rome Hotel 

Dit luxe golfresort ligt in een park aan de rand van Rome en aan de gelijknamige golfbaan. Een ideale plaats om golf met culinair genieten en cultuur te combineren. De Spaanse trappen, Trevi fontein en Vaticaanstad bevinden zich op 10 km. Afstand. Het Parco de’ Medici is een charmant country-style hotel, omgeven door de fairways van de 27-holes golfbaan. Het restaurant waar men de beste Italiaanse gerechten kan nuttigen, heeft een mooi terras met uitzicht op de golfbaan. Hier genieten we van het ‘Welcome dinner’ en later het ‘Farewell diner’. Sluit de avond af met een lekker drankje in de trendy pianobar Borgia. 

Het hotel beschikt over moderne en klassieke kamers. Sommige kamers hebben dan ook een zeer moderne inrichting, terwijl andere kamers weer heel klassiek zijn ingericht. Het hotel heeft gebruik gemaakt van handgemaakte meubels in de klassieke kamers. Alle kamers hebben airconditioning, een televisie, uitzicht op de tuinen, het zwembad en/of op de golfbaan.  

Golfen in de buurt 

Parco de’ Medici Golf Club 
Dit is een ware groene oase, 85 ha groot, aan de rand van Rome. Wat een plaats om te golfen! Daar waar in de 16e eeuw paus Leo X, geboren als Giovanni de’ Medici, zijn privé jachtterrein had, ligt nu deze mooie golfbaan. Het is een technisch veeleisend parcours met bunkers en waterhindernissen, (o.a. zes meertjes). De greens zijn snel maar berekenbaar. Leuk feitje: langs de fairway van hole 18 bevinden zich de overblijfselen van een Romeins gebouw uit de 1e eeuw voor Christus. 
 
Castelgandolfo Golf 
Op een plaats vol historie ontwierp Robert Trent Jones Sr. deze mooie ingebedde golfbaan met respect voor de bestaande omgeving. Fairways omzoomd door wijngaarden, rozentuinen, mimosa, mediterrane dennen, cipressen en olijfbomen. De greens worden verdedigd door bijna 90 bunkers. Het clubhuis is nu gehuisvest in de villa die oorspronkelijk was gebouwd voor kardinaal in Sassia Flavio Chigi, een neef van paus Alessandro VII. Vanaf Castelgandolfo met zijn spectaculaire ligging heb je mooie uitzichten. 

Gastronomie bij Sheraton  

Na een heerlijke ronde golf bij een van de banen heeft diverse mogelijkheden om uw tijd in te vullen. Koel namelijk lekker af in een van de twee buitenzwembaden die het hotel uw biedt. Of ga voor een lekker verkoelend drankje langs de bar of poolbar!